"Έχουμε υπερβεί τα όρια της ανοχής προ πολλού" - Δήλωση του Γιάννη Αδαμόπουλου στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Σάββατο, 05/03/2011 - 17:58

Ρεπορτάζ: Βάσω Παλαιού

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ καλεί τους συναδέλφους του να προσέλθουν στις κάλπες, τονίζοντας: "Όσοι μας πλήγωσαν εμφανίζονται ως σωτήρες"

Διαδικασία με έντονο πολιτικό διακύβευμα αποτελεί η εκλογή του νέου προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει με δήλωσή του στην εφημερίδα "Δημοκρατία" ο υποψήφιος Πρόεδρος - και φαβορί για τη νίκη - Γιάννης Αδαμόπουλος.

Καλώντας τους δικηγόρους της Αθήνας να προσέλθουν στις κάλπες αύριο και την προσεχή Τρίτη, ο κ. Αδαμόπουλος τονίζει ότι "η μοναδική υπεύθυνη επιλογή απέναντι στην κοσμογονία αλλαγών που συντελούνται αναφορικά με το δικηγορικό κλάδο, αλλάζοντας μια για πάντα το μέχρι σήμερα τρόπο άσκησης του λειτουργήματός μας, δεν μπορεί να είναι άλλη από αυτήν της θεσμικής αντίδρασης. Αντίδρασης που πρέπει να εκφραστεί με σεβασμό στη συναδελφική δεοντολογία και στην ανάγκη ενότητας του δικηγορικού κόσμου δίχως ανούσιες περιχαρακώσεις πίσω από μικροκομματικές αγκυλώσεις.".

Παράλληλα, ο βασικός διεκδικητής της προεδρία του ΔΣΑ σημειώνει ότι "την Τρίτη ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει τη δυνατότητα να αλλάξει ρότα, αποστρεφόμενος λογικές απραξίας, συμβιβασμών και αδράνειας. Του παρέχεται η ευκαιρία να εκφράσει την αντίθεσή του σε μια «μνημονιακή» θεώρηση του λειτουργήματός μας, η οποία καταλήγει να ισοδυναμεί με πλήρη εμπορευματοποίησή του, αδιαφορώντας για την αμιγώς επιστημονική φύση του. Η άκριτη υιοθέτηση προτάσεων «έξωθεν», μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η επιβολή ΦΠΑ στην παροχή των δικηγορικών υπηρεσιών, η «καρτελοποίηση» των αμοιβών, η διακοπή της «αιμοδοσίας» των Συλλόγων δια της κατάργησης των γραμματίων προείσπραξης, αλλά και η «υπαλληλοποίηση» μεγάλου μέρους συναδέλφων - ιδίως των νέων - με όχημα τη γεωγραφική απελευθέρωση, με στόχο το – κατά τη διατύπωση που επικράτησε – «άνοιγμα» δήθεν του επαγγέλματός μας δεν μπορεί και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιμετωπιστούν με μοιρολατρική διάθεση.".

Την ίδια στιγμή ο υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΑ θέτει ως "ιστορική υποχρέωσή" του την επαναδιαπραγμάτευση με την κυβέρνηση όλης αυτής της νομοθετικής "κοσμογονίας".

Στην κατάληξη της δήλωσής του ο κ. Αδαμόπουλος επισημαίνει:
"Ήρθε η ώρα οι δικηγόροι να καταστήσουμε σαφές πως η κατάργηση των κεκτημένων ισοδυναμεί με κατάργηση των ορίων της ανοχής μας απέναντι σε πρόσωπα και επιλογές τους που πλήγωσαν τον κλάδο αλλά δεν διστάζουν να παρουσιάζονται ακόμα και σήμερα ως «σωτήρες» και κομιστές λύσεων".

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" την 5-3-2011.

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.