Έχουμε διαμορφώσει ρεύμα νίκης - Συνέντευξη του Γιάννη Αδαμόπουλου στο parapolitika.gr

Πέμπτη, 24/02/2011 - 22:14

Δημοσιεύτηκε στις 24-2-2011, στο parapolitika.gr

Τις προτεραιότητές του για τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών αναπτύσσει μέσω του parapolitika.gr ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία των Δικηγόρων» Γιάννης Αδαμόπουλος, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα καταφέρει να περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

 
Οι δημοσκοπήσεις σας εμφανίζουν στο β’ γύρο των εκλογών του ΔΣΑ. Είστε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα;

Με ενδιαφέρει πρώτιστα η επίλυση των προβλημάτων και η βελτίωση των συνθηκών άσκησης του λειτουργήματός μας. Βρισκόμαστε στην καρδιά μιας μείζονος κρίσης που κλονίζει τα κεκτημένα δεκαετιών του κλάδου μας και συνοδεύεται από νομοθετικές παρεμβάσεις που αλλοιώνουν τη φύση της δικηγορίας ως συλλειτουργίας στη Δικαιοσύνη.

Με χαροποιεί ασφαλώς το γεγονός ότι διαμορφώνεται πράγματι ένα ρεύμα πλειοψηφίας γύρω από τη δική μας πρωτοβουλία. Δεν είναι όμως παρά το μέσο για να αναλάβουμε θεσμική δράση ευθύνης και δημιουργίας. Δεν βλέπω το Σύλλογο μικροκομματικά ή συντεχνιακά. Υπηρέτησα πάντοτε με αξιοπρέπεια την ιδεολογία μου, αλλά δεν τη θεωρώ διαχωριστική γραμμή, ούτε θα ερμηνεύσω τη νίκη του συνδυασμού μας ως επικράτηση συγκεκριμένου κομματικού φορέα. Ως νέα αρχή του ΔΣΑ, θα λειτουργήσουμε αξιοκρατικά και χωρίς αποκλεισμούς.

Ποιες θα είναι οι πρώτες ενέργειες μετά την τυχόν εκλογή σας;

Θα ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες ενός ολοκληρωμένου προγραμματικού πλαισίου, που έγκαιρα διαμορφώσαμε μέσα από δημόσια διαβούλευση. Είναι ένα σύνολο ρεαλιστικών προτάσεων για κάθε πτυχή της δικηγορικής καθημερινότητας: γραφειοκρατική αποφόρτιση, χωροταξική εκλογίκευση, χρήση νέων τεχνολογιών, κοινωνική μέριμνα για ειδικές κατηγορίες συναδέλφων.

Θα υπάρξουν όμως και δύο άμεσες πρωτοβουλίες:

  • Επαναδιαπραγμάτευση του ΦΠΑ, τουλάχιστον αναφορικά με τον παραλογισμό του υπολογισμού του και επί των παρακρατήσεων.
  • Άμεση σύγκληση Πανελλήνιου Δικηγορικού Συνεδρίου προς αποκατάσταση της πανελλήνιας δικηγορικής αλληλεγγύης και επαναχάραξη πανελλήνιας δικηγορικής στρατηγικής. Τα σημερινά προβλήματα είναι προβλήματα του λειτουργήματος και όχι των οικείων Συλλόγων.

Ζητούμε εντολή ευθύνης για να υλοποιήσουμε αυτό το πρόγραμμα ελπίδας και προοπτικής. Θα είναι τιμή μας να τη λάβουμε.

Σχόλια

Υποβολή νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.